Spijkerbroek infographic

Toegankelijk Onderzoek

Wilt u uw onderzoek over mondiale duurzaamheidsthema’s bij een brede(re) doelgroep onder de aandacht brengen? Kaleidos Research maakt de vertaalslag naar toegankelijke Nederlandstalige artikelen en verzorgt het researchkanaal van de OneWorld-website. We werken daarbij nauw samen met journalisten die verbonden zijn aan het multimediale platform OneWorld. OneWorld.nl heeft 140.000 unieke bezoekers per maand. Ook maken we in samenwerking met gespecialiseerde bureaus infographics en korte animatiefilmpjes over complexe onderwerpen.

Aantrekkelijke en leesbare teksten

Veel waardevol (wetenschappelijk) onderzoek bereikt maar een selecte doelgroep terwijl universiteiten, hogescholen en onderzoeksbureaus graag een brede groep willen bereiken. Toegankelijk schrijven is een vak apart; niet iedereen is hier even bedreven in of heeft hier de tijd voor. De onderzoekers van Kaleidos Research hebben veel ervaring met het aantrekkelijk leesbaar maken van onderzoeksresultaten. Zo maken we artikelen toegankelijk door aangeleverde bijdragen te redigeren, artikelen te schrijven op basis van rapporten of wetenschappelijke publicaties of door onderzoekers te interviewen.

Koppeling onderzoek en media

Ons team werkt nauw samen met journalisten van OneWorld. 140.000 unieke bezoekers per maand weten OneWorld.nl te vinden en dat aantal groeit nog steeds. We zetten social media van Kaleidos Research, OneWorld en MyWorld (Twitter, Facebook, LinkedIn) in om meer bekendheid aan artikelen te geven. Ook besteedt de landelijke radiozender Sublime FM (met ruim 300.000 unieke luisteraars per week) in het ‘Nieuws van de Vooruitgang’ maandelijks aandacht aan onze onderzoeken, dankzij een unieke samenwerking met OneWorld. Onderzoekers van Kaleidos Research staan overigens ook graag en regelmatig kranten als NRC, Volkskrant en Trouw te woord. Klik hier voor een overzicht van recente media-aandacht.

Infographics en animatiefilmpjes

Wilt u onderzoek op een vernieuwende manier vorm geven om nieuwe doelgroepen te bereiken? Kaleidos Research gelooft in de combinatie van tekst en beeld om een zo breed mogelijke doelgroep te bereiken. Daarom maken we in overleg met de opdrachtgever vaak infographics en toegankelijke animatiefilmpjes in samenwerking met gespecialiseerde bureaus. Voorbeelden zijn dit filmpje over mondiale gezondheid en over de toekomstige agenda van ontwikkelingssamenwerking, geproduceerd in samenwerking met het Rotterdamse bureau Funk-e.

Debat of expert meeting

Ook kunnen wij voor u letterlijk het debat over onderzoeksresultaten aanzwengelen door het organiseren van een bijeenkomst. Kaleidos Research heeft veel ervaring met het faciliteren van expert meetings om de discussie onder professionals op basis van nieuwe inzichten uit actueel onderzoek te stimuleren.